Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το γνωρίζατε αυτό για τα ξερά φρούτα?



Όταν τα φρούτα περνάνε από διαδικασία αποξήρανσης ή αφυδάτωσης, οι περισσότερες από τις θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στα στερεά που απομένουν. Για αυτό το λόγο τα αποξηραμένα φρούτα  έχουν  περισσότερες  θρεπτικές ουσίες  άλλα και περισσότερες θερμίδες. Τα ξερά φρούτα είναι καλά και ως σνακ. Αν τα βράσετε ή τα αφήσετε να μουλιάσουν, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μαζί με τα δημητριακά, με κομπόστες, ως γέμιση ή μαζί με  κάποιο ψητό.



Αντίνου Μαρία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity
Τσιμισκή 92, Θεσσαλονίκη
Τηλ.2310220263


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου