Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ

To πιο επίκαιρο φρούτο αυτής της  εποχής .Το μανταρίνι είναι από τα πιο αρωματικά εσπεριδοειδή, είναι πλούσιο σε ευεργετικά καροτενοειδή και βιταμίνη C, χαρίζοντάς µας ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Ανήκει στην ομάδα των εσπεριδοειδών όπως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι.

Το μανταρίνι είναι  πλούσια πηγή καλίου και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η παρουσία αλάτων βρωμίου δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση. Η αποξηραμένη φλούδα του φρούτου χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Επίσης, ο φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες, διευκολύνει την πέψη και κάνει καλό στην κοιλιά. Το μανταρίνι και οι παραλλαγές του (κλημεντίνες, satsuma, tangor) είναι όλες πλούσιες σε καροτενοειδή. Μία μερίδα 100 γραμμαρίων έχει περίπου 53 θερμίδες. 




Αντίνου Μαρία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity
Αγίας Σοφίας 17, Θεσσαλονίκη
Τηλ.2310220263

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου