Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Πράσα στον φούρνο με ζαμπόν και τυριά


 Υλικά για 2 μερίδες 
·         1/2 κιλό πράσα
·         50 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
·         2 κουτ. σούπας βούτυρο
·         30 γρ. αλεύρι  
·         250 ml γάλα
·         50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
·         50 γρ. κατίκι
·         50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
·         αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα σε αλατισμένο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μασίς. Ανακατέψτε το μείγμα και αφήστε το να πάρει βράση για 3-4 λεπτά. Ρίξτε στην σάλτσα την γραβιέρα και το κατίκι και ανακατέψτε. Βάλτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα πράσα, πασπαλίστε τα με το εστραγκόν, ρίξτε το ζαμπόν και περιχύστε τα με την σάλτσα. Πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο  C για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου