Για
8 άτομα
Υλικά
5
αχλάδια κομμένα σε φετούλες
1
κ.σ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
2κ.σ.
Κονιάκ
100γρ
αμυγδαλόψιχα
1
κ.σ. Ζάχαρη
Για
την ζύμη
120γρ
βούτυρο ή μαργαρίνη
100γρ
καστανή ζάχαρη
3
αυγά
100γρ
αλεύρι που φουσκώνει μονό του
1
κ.γλ. Κανέλα σκόνη
¼
κ.γλ. Γαρίφαλο
Για
την καραμέλα
150γρ
ζάχαρη
3
κ.σ. Νερό
Εκτέλεση
Στρώνουμε
ένα αντικολλητικο χαρτί σε μια στρογγυλή φόρμα
Προθερμαίνουμε
τον φούρνου στους 180 βαθμούς
Ζεσταίνουμε
τα 150γρ ζάχαρη με τις 3 κ.σ. Νερό σε τηγάνι
μέχρι να γίνει καραμέλα
Βάζουμε
την καραμέλα στην βάση της φόρμας και από πάνω
τοποθετούμε μια στρώση αχλάδια ( το ένα δίπλα στο άλλο).
Ανακατεύουμε
τα υπόλοιπα αχλάδια με το βούτυρο ,το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και
την ζάχαρη και την στρώνουμε από πάνω
Ετοιμάζουμε
την ζύμη για κέικ : Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να
αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα
αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στρώνουμε
τη ζύμη προσεκτικά πάνω από τα αχλάδια και
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά .
Αφού κρυώσει καλά το αναποδογυρίζουμε
προσεκτικά σε μια πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου